DC-3 Hellsinki Malmin lentokentällä  . Kuvaaja: Mikko Härö

Ohjeita asiointipalvelun käyttöön

Museoviraston, opetus- ja kulttuuriministeriön ja Taiteen edistämiskeskuksen yhteiseen asiointipalveluun tunnistaudutaan aina sähköisesti.

Asiointipalvelussa voit täyttää ja lähettää hakemuksen, täydentää hakemusta, vastaanottaa päätöksen, hakea muutosta päätökseen, tehdä selvityksen avustuksen käytöstä ja pyytää myönnetyn avustuksen maksatukseen.

Asiointipalveluun kirjautuminen yksityishenkilönä

Yksityishenkilö tarvitsee kirjautumiseen joko henkilökohtaisen suomalaisen verkkopankkitunnuksen, mobiilivarmenteen tai sähköisen henkilökortin. Kirjautumisessa hyödynnetään Suomi.fi-tunnistusta.

Yksityishenkilön kirjautuminen asiointiliittymään
Valitse kirjautumissivulla olevasta alasvetovalikosta virastoksi "MV". Klikkaa sen jälkeen Henkilökirjautuminen-kuvaketta.

Asiointipalveluun kirjautuminen yhteisönä

Yritykset ja yhteisöt tarvitsevat asiointipalvelun käyttöä varten Y-tunnuksen ja Katso-tunnisteen, jolla organisaatioiden edustajat kirjautuvat asiointipalveluun.

Katso-tunnisteella varmistetaan, että henkilöllä on oikeus edustaa yhteisöä valtionavustusasioissa. Hänellä on myös oltava Katso-tunnisteeseen liitetty tarvittava rooli (pääkäyttäjä, nimenkirjoittaja tai valmistelija).

Kirjauduttaessa asiointipalveluun yhteisönä käytetään maksutonta Katso-palvelua, joka yhdistää toisiinsa henkilön ja organisaation sekä henkilön oikeudet edustaa organisaatiota.

Väestörekisterin ohjeet Katso-tunnisteen hankintaan löytyvät tästä  

Lisäohjeita Katso-tunnisteen käyttöön löytyy tästä 

Yhteisöhakijoiden kirjautuminen asiointiliittymään
Valitse kirjautumissivulla olevasta alasvetovalikosta virastoksi "MV". Klikkaa sen jälkeen Yhteisökirjautuminen-kuvaketta ja valitse Katso OTP.

Yleisiä ohjeita

Tutustu huolellisesti Museoviraston verkkosivuilla julkaistuun hakuilmoitukseen ja siihen linkitettyihin ohjeisiin sekä muihin aineistoihin.

Tee hakemus asiointipalvelussa hakuaikana. Palvelussa on valittavana vain meneillään olevat haut. Avustusta ei voi hakea ennen haun avaamista tai ilmoitetun hakuajan päätyttyä.

Kirjaudu palveluun ja täytä hakulomake huolellisesti. Lisää pyydetyt liitetiedostot. Lähetä hakemus liitteineen asiointipalvelussa.

Hakemusta ei tarvitse tehdä alusta loppuun kerralla: se on aluksi luonnos ja täydennettävissä lähettämishetkeen saakka.

Keskeneräiset ja lähetetyt hakemuksesi sekä aikanaan niiden päätökset ovat nähtävissä asiointipalvelussa. Voit hakea palvelun kautta myös muutosta päätökseen ja tehdä selvityksen avustuksen käytöstä.

Asiointipalvelu toimii parhaiten seuraavilla selainversioilla:

  • Internet Explorer (IE), versiot 10-11
  • Mozilla Firefox (FF), versio 17 tai uudempi
  • Mac Safari, versio 7 tai uudempi. 

Katso myös ohjeita verkkoasiointiin