1024Px Aulangonpuisto. Kuvaaja: Wiki Loves Monuments, CC BY-SA 4.0 Mikkoau 2017

Kulttuuriympäristökohteiden hoitoavustukset

Museovirasto julistaa haettavaksi kulttuuriympäristökohteiden hoitoavustukset vuodelle 2018. Haku alkaa 1.2.2018 kello 9.00 ja päättyy 15.3.2018 kello 15.00.

Avustushakemuksen tulee olla perillä määräaikaan mennessä. Hakuajalla taataan hakijoille tasapuolinen kohtelu, myöhässä saapuneita hakemuksia ei oteta huomioon.

Avustusten tavoitteena on mahdollistaa niiden kulttuuriympäristön ja -maiseman kohteiden säilyminen, joiden hoitoon ja ylläpitoon ei ole haettavissa tukea muista valtion avustuksista. Avustus täydentää Museoviraston rakennusten entistämisavustuksia ja muinaisjäännösten hoitoavustuksia. Etusijalle asetetaan sellaiset hankkeet, jotka varmistavat kohteen historiallisten arvojen ja ympäristön säilymisen.

Avustusta voi hakea yksityishenkilö tai yhteisö.

Avustusta voi hakea vain yhteen kohteeseen kerrallaan. Uutta avustusta ei myönnetä, jos kohteeseen aikaisemmin myönnetty avustus on käyttämättä, tai jos avustuksen käyttö- ja tiliselvitystä ei ole hyväksytty Museovirastossa.   

Avustukset on tarkoitettu osarahoitukseksi hankkeen kokonaiskustannuksista. Avustuksen osuus hankkeen hyväksytyistä kokonaiskustannuksista voi olla enintään 50 % avustettavan hankkeen toteutuneista menoista. 

Hakeminen ja käsittelyaika

Avustukset haetaan sähköisen asiointiliittymän kautta. Päätöksestä ilmoitetaan kirjallisesti sähköisessä asiointipalvelussa. Ratkaisu annetaan 180 vuorokauden kuluessa hakuajan päättymisestä. 

Lisätietoja järjestelmästä

Asiointi edellyttää kirjautumista. Kirjautumista varten yhteisölläsi pitää olla voimassa oleva Katso-tunniste, ja sen edellyttämä Y-tunnus. Maksuttoman Katso-tunnisteen saat Verohallinnon Katso-palvelusta. 

Avustuksen hakeminen aloitetaan kirjautumalla asiointiliittymään alla olevista linkeistä:

Yksityishenkilön kirjautuminen asiointiliittymään
Valitse kirjautumissivulla olevasta alasvetovalikosta virastoksi "MV". Klikkaa sen jälkeen Henkilökirjautuminen-kuvaketta.

Yhteisöhakijoiden kirjautuminen asiointiliittymään 
Valitse kirjautumissivulla olevasta alasvetovalikosta virastoksi "MV". Klikkaa sen jälkeen Yhteisökirjautuminen-kuvaketta ja valitse Katso OTP.

Lisätietoja: kyavustus@museovirasto.fi

Yhteydenotot erityiskysymyksissä: puh. 0295 33 6260 maanantaisin kello 12.30–15