Asiointi yksityishenkilönä

Asiointi edellyttää kirjautumista. Kirjautumiseen tarvitset jonkun seuraavista:

  • henkilökohtainen suomalainen verkkopankkitunnus
  • henkilökohtainen mobiilivarmenne
  • henkilökohtainen sähköinen henkilökortti

Yksityishenkilön kirjautuminen asiointiliittymään
Valitse kirjautumissivulla olevasta alasvetovalikosta virastoksi "MV". Klikkaa sen jälkeen Henkilökirjautuminen-kuvaketta.

Katso yleisohjeet ja selainvaatimukset


Omien tietojen tarkistaminen

Jos olet uusi asiakas, sinulle avautuu kirjautumisen jälkeen Omat tiedot -sivu. Täytä sivulle tietosi ja tallenna, minkä jälkeen tietosi tallentuvat asiakasrekisteriin. Siirry tämän jälkeen välilehdelle Avoimet haut.

Jos olet asioinut Museoviraston kanssa aiemmin, sinulle avautuu kirjautumisen jälkeen asioinnin etusivu. Tietosi ovat valmiina asiakasrekisterissä. Käy kuitenkin tarkistamassa tietosi kohdasta Omat tiedot ennen uuden hakemuksen tekemistä. Siirry tämän jälkeen välilehdelle Avoimet haut.

Salama asianhallintajärjestelmän rekisteriseloste

Pankkitili

Omat tiedot -sivulla oleva pankkitili on ensisijainen pankkitilisi. Se tallentuu asiakasrekisteriin, ja se tallentuu myös oletuksena uusien hakemuksiesi pankkitiliksi.

Jos pankkitietosi muuttuu, tallenna uusi tilitieto Omat tiedot -sivulle. Omat tiedot -sivun pankkitilin muuttaminen ei vaikuta jo lähetettyjen tai päätettyjen hakemusten pankkitilitietoihin.

Avoimet haut

Avustukset-sivulla näkyy kulloinkin haussa olevat Museoviraston avustukset. Henkilöasiakkaana näet vain yksityishenkilöille tarkoitetut haut.

Uuden hakemuksen tekeminen

Aloita uuden hakemuksen tekeminen Avoimet haut -sivulta. Valitse haun kohdalla Tee uusi hakemus. Valitse kieli, jolla haluat tehdä hakemuksen. Oletuksena on kieli, jolla olet kirjautunut asiointipalveluun.

Hakemuksen ensimmäiseltä välilehdeltä näet asiakasrekisteriin sinusta tallennetut tiedot. Jos haluat päivittää tietojasi, siirry Omat tiedot -sivulle. Palaa hakemukselle Omat hakemukset -sivun Keskeneräiset-välilehden kautta.

Tallenna hakemuksen jokainen välilehti ennen kuin siirryt seuraavalle.

Lähetettyäsi hakemuksen se tallentuu Omat hakemukset -sivun Lähetetyt-välilehdelle.

Hakemuksen liitteet

Liitetiedostojen hyväksytyt tiedostomuodot ja määrät on kerrottu hakulomakkeella. Yksittäinen liitetiedosto ei saa olla suurempi kuin 2 Mb.

Älä käytä liiteasiakirjoissa suojausta, salausta tai muitakaan erityisominaisuuksia. Nämä estävät hakemuksen käsittelemisen.

Omat hakemukset

Omat hakemukset -sivulta näet hakemuksesi käsittelyvaiheittain.

Keskeneräiset
Keskeneräiset-välilehdellä näet kaikki aloittamasi hakemukset, joita et ole vielä lähettänyt.  Voit jatkaa hakemuksen täyttämistä Muokkaa-linkistä.  Voit muokata keskeneräistä hakemustasi hakuajan päättymiseen saakka aina siihen asti kun olet painanut Lähetä-nappia.

Hakuajan päättymiseen jälkeen et voi enää lähettää hakemusta mutta pääset katselemaan keskeneräisiä hakemuksiasi. Hakemukset näytetään laskevassa järjestyksessä, tuorein tallennus ensin. Voit järjestää näkymän klikkaamalla sarakeotsikkoja.

Keskeneräiset hakemuksesi eivät näy Museovirastolle. Voit poistaa hakemuksen Poista-komennolla.

Lähetetyt
Lähetetyt-välilehdellä näet kaikki lähettämäsi hakemukset, joista Museovirasto ei ole vielä tehnyt päätöstä. Hakemukset näytetään laskevassa järjestyksessä, viimeisin lähettämäsi hakemus ensin. Voit järjestää näkymän klikkaamalla sarakeotsikkoja.

Hakemus saa Museoviraston diaarinumeron heti, kun se on virallisesti vastaanotettu ja tallentunut viraston järjestelmään. Jos hakemuksesi ei saa diaarinumeroa muutaman päivän kuluttua (näkyy vain väliaikainen tallennusnumero), ota yhteys Museoviraston asiointiin asiointi@museovirasto.fi Tallentumisessa voi esiintyä viivettä johtuen järjestelmän samanaikaisesta runsaasta käytöstä.  Kun hakemuksesi on tallentunut, saat siitä tiedon sähköpostiisi.

Lähettämäsi hakemus liitteineen tallentuu asiointiin Hakemuksen käsittelyvaiheet -näytölle. Pääset sinne Selaa-linkistä.

Hakemuksen täydentäminen
Sähköisen asioinnin myötä hakemusten käsittely nopeutuu aiemmasta. Siksi on tärkeää, että jätät hakemuksesi mahdollisimman täydellisenä jo hakuajan puitteissa.

Täydennä-linkistä pääset täydentämään hakemustasi täydennysajan puitteissa. Sen jälkeen linkki ei enää toimi.

Täydennysliitteitä voi olla enintään viisi kappaletta, ja yhden liitteen koko saa olla enintään 2Mb.

Saat sähköposti-ilmoituksen, kun täydennys on tallentunut järjestelmään.

Hakemuksen peruuttaminen
Peruuta-linkistä voit peruuttaa hakemuksesi.

Saat sähköposti-ilmoituksen, kun peruutus on tallentunut järjestelmään. Huomaathan, että peruuttaminen lopettaa asiasi käsittelyn välittömästi.

Päätetyt
Päätetyt-välilehdellä näet kaikki lähettämäsi hakemukset, joista Museovirasto on tehnyt päätöksen. Hakemukset näytetään laskevassa järjestyksessä, viimeisin lähettämäsi hakemus ensin. Voit järjestää näkymän klikkaamalla sarakeotsikkoja.

Tallentuneista päätöksistä saat sähköposti-ilmoituksen. Päätös tallentuu asiointiin Hakemuksen käsittelyvaiheet -näytölle. Pääset sinne Hakemuksen käsittelyvaiheet -linkistä.

Oikaisuvaatimus
Tutustu oikaisuvaatimusohjeeseen ennen oikaisuvaatimuksen lähettämistä. Oikaisuvaatimus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaantipäivästä, sitä päivää lukuun ottamatta.

Lähetä oikaisuvaatimus ja sen liitteet erillisinä liitetiedostoina Oikaisuvaatimus-linkistä avautuvalta sivulta. Oikaisuvaatimuksen liitteitä voi olla enintään viisi kappaletta, ja yhden liitteen koko saa olla enintään 2Mb.

Muutospyyntö
Voit hakea muutosta myönteiseen päätökseen. Tee muutospyyntö erillisellä lomakkeella, joka avautuu Muutospyyntö-linkistä. Valitse sivulla muutoksen tyyppi, ja kuvaa toivottu muutos ja perustele se.
Yleisimmät muutokset ovat:

  • käyttötarkoituksen muutos
  • käyttöajan ja/tai selvitysajan pidentäminen tai siirtäminen
  • avustuksen peruuttaminen.

Selvitys
Tee selvitys annettuun määräpäivään mennessä lomakkeella, joka aukeaa Selvitys-linkistä. Ohjeet selvityksen tekemiseen on selvityslomakkeella.