Kurvi-päivät Lahdessa vuonna 2018 . Kuvaaja: Tiina Rekola, Lahden museo.

Kulttuuriympäristön suojelun viranomaispäivät KURVI

Kulttuuriympäristön suojelun viranomaispäivillä käsitellään ajankohtaisia viranomaistoimintaan liittyviä ja vaikuttavia asioita. Päivien tavoitteena on jakaa ja kehittää viranomaistoiminnan käytäntöjä. Lisäksi tavoitteena on selkiyttää museoviranomaisten työnjakoa.

Päivät järjestetään vuosittain eri puolilla Suomea yhteistyössä maakuntamuseoiden kanssa. Päivien ohjelmaan sisältyy ajankohtaisaiheita käsitteleviä puheenvuoroja, tietoiskuja, työpajatyöskentelyä ja iltaohjelmaa. Tilaisuus on tarkoitettu erityisesti kulttuuriympäristön suojelun viranomaistehtäviä hoitaville toimijoille maakuntamuseoissa ja muissa sopimusmuseoissa sekä Museovirastossa.

KURVI-päivien esitykset on jaettu Museoverkossa.

Kulttuuriympäristön suojelun viranomaispäivät 2018

Kulttuuriympäristön suojelun viranomaispäivät järjestettiin 14-15.2.2018 Lahdessa yhdessä Päijät-Hämeen maakuntamuseon kanssa. Päivillä käsiteltiin kulttuuriympäristötyön rakenteiden ja lainsäädännön muutoksia. Työpajoissa pohdittiin mm. korjausohjeistuksia, kuntoselvityksiä, kirkkojen muutoshankkeita, asemakaavojen suojelumääräyksiä ja asiantuntijaviestintää. Seuraavat viranomaispäivät järjestetään vuonna 2019.

Photo 14 02 2018 14 06 11. Kuvaaja: Piirros: Linda Saukko-Rauta
Photo 14 02 2018 14 06 11