Kaikki irti kokoelmista - miten mahdollistaa kokoelmien tehokas käyttö resurssiviisauden aikakaudella?

Ohjelma

Otsikko: Kaikki irti kokoelmista- miten mahdollistaa kokoelmien tehokas käyttö resurssiviisauden aikakaudella? Järjestäjä: Luonnontieteellinen keskusmuseo LUOMUS (Pohjoinen Rautatienkatu 13, Helsinki) Aika: 6.11.2019 klo 9:00-12:00 Paikka: Luonnontieteellisen museon tilat (Muutosta ilmassa -näyttely ja museon työpajatila) llmoittauminen: Ilmoittaudu Jälkilöylyihin 21.10. mennessä tästä linkistä! Tilaisuus on maksuton.

Luomuksen kokoelmat on kerätty yli 300 vuoden aikana. Ilmastonmuutoksen sekä nopean lajikadon aikakautena kokoelmat ovat tärkeämpiä kuin koskaan. Kokoelmien digitalisointi mahdollistaa aivan uudenlaiset tutkimukset; ne voivat tarjota ilmastonmuutoksen sekä lajikadon tutkijoille suoran näkymän eri lajien määriin ja elinalueisiin satojen vuosien aikana.

Lajitietokeskuksen portaalissa, osoitteessa Laji.fi, kuka tahansa voi hakea kaikkea sitä tietoa, jota suomalaisista lajeista on digitaalisesti saatavilla, selata havaintoja suomalaisista lajitietokannoista sekä pitää kirjaa omista luontohavainnoistaan.

Mistä kokoelmien digitalisoinnissa on kyse, ja miten se käytännössä tapahtuu? Miten digitoituja kokoelmia avataan yleisölle ja tutkimuskäyttöön?

Tule kuulemaan ja keskustelemaan kokoelmatyön tulevaisuudesta Luonnontieteelliselle museolle!

Lisätietoja: Anni Granroth, p. 0294128859, etunimi.sukunimi@helsinki.fi

Digilinjasto Meri

Ohjelma

Klo 9:00-10:00 Kulttuurikävely ilmastonmuutokseen; miten kokoelmatyöhön perustuvaa tutkimusta avataan yleisölle? (Muutosta ilmassa -näyttely)