Valkoisella pohjalla musta teksti

Tulevaisuusperintöverstaan suunnitteluklinikka

Järjestäjä: Suomen Metsämuseo Lusto, Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus ja Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osasto
Aika: 9.11.2021 klo 13–16 (1h/museo)
Paikka: Etäklinikka
Maksimiosallistujamäärä: 6 museota

Dynamo-hanke (Suomen Metsämuseo Lusto, Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus ja Itä-Suomen yliopiston Metsätieteiden osasto) järjestää verkkotilaisuuden, jossa työskennellään tulevaisuusaiheen äärellä. Tule mukaan tilaisuuteen kuulemaan hankkeen kokemuksia dynaamisen museon ja tulevaisuusperintöverstaan kehittämisestä, sekä suunnittelemaan ohjatusti oman museon tulevaisuusperintöverstaan aihio.

Mitä museo voi tehdä yhteiskunnan viheliäisten ongelmien ratkaisemiseksi? Millaisten teemojen avulla museo voi yhdessä museokäyttäjien kanssa parhaiten mahdollistaa kestävän tulevaisuuden rakentamisen?

Dynamon tavoitteena on rakentaa dynaamisen museon konsepti, joka tukee kulttuurin tavoitteellista transformaatiota kohti kestävää tulevaisuutta. Dynamo-hanke on Sitran Sivistys+ -projektin osahanke ja osa rahoituksesta tulee myös Museoviraston Ratkaisuriihi-rahoituksesta.

Mukaan mahtuu 6 ensimmäistä museota, joista kustakin työpajaan voi osallistua useampi henkilö. Jokaiselle museolle on varattu tunti aikaa ja jokaista klinikkaa fasilitoi kaksi dynamolaista.

Ilmoittautuminen aukeaa 16.9.2021. Huomioithan, että klinikkaan ilmoittaudutaan museokohtaisesti.

Yhteyshenkilö: Kehittämisjohtaja Leena Paaskoski, Lusto. leena.paaskoski@lusto.fi