Ytterligare upplysningar om KATSO-kod

Wp 20170915 13 33 36 Pro. Kuvaaja: Mikko Härö

Ytterligare upplysningar om KATSO-kod

KATSO-kod

För att logga in Museiverkets e-tjänst krävs att din sammanslutning har en giltig Katso-kod med tillhörande FO-nummer. Gratis Katso-kod får du i Befolkningscentralens Katso-tjänst. Om din sammanslutning ännu inte har FO-nummer eller Katso-kod lönar det sig att börja skaffa dem så fort som möjligt. 

Att skapa en KATSO-kod loga in till Befolkningscentralens websidor här

Asiointipalveluun kirjautuminen yhteisönä

Yritykset ja yhteisöt tarvitsevat asiointipalvelun käyttöä varten Y-tunnuksen ja Katso-tunnisteen, jolla organisaatioiden edustajat kirjautuvat asiointipalveluun.

Katso-tunnisteella varmistetaan, että henkilöllä on oikeus edustaa yhteisöä valtionavustusasioissa. Hänellä on myös oltava Katso-tunnisteeseen liitetty tarvittava rooli (pääkäyttäjä, nimenkirjoittaja tai valmistelija).

Kirjauduttaessa asiointipalveluun yhteisönä käytetään maksutonta Katso-palvelua, joka yhdistää toisiinsa henkilön ja organisaation sekä henkilön oikeudet edustaa organisaatiota.

Väestörekisterin ohjeet Katso-tunnisteen hankintaan löytyvät tästä 

Yleisiä ohjeita

Tutustu huolellisesti ministeriön verkkosivuilla julkaistuun hakuilmoitukseen ja siihen linkitettyihin ohjeisiin ja aineistoihin.

Tee hakemus asiointipalvelussa hakuaikana. Palvelussa on valittavana vain meneillään olevat haut. Avustusta ei voi hakea ennen haun avaamista tai ilmoitetun hakuajan päätyttyä.

Kirjaudu palveluun ja täytä hakulomake huolellisesti. Lisää pyydetyt liitetiedostot. Lähetä hakemus liitteineen asiointipalvelussa. Hakemusta ei tarvitse tehdä alusta loppuun kerralla: se on aluksi luonnos ja täydennettävissä lähettämishetkeen saakka.

Keskeneräiset ja lähetetyt hakemuksesi sekä aikanaan niiden päätökset ovat nähtävissä asiointipalvelussa. Voit hakea palvelun kautta myös muutosta päätökseen ja tehdä selvityksen avustuksen käytöstä.

Asiointipalvelu toimii parhaiten seuraavilla selainversioilla:

  • Internet Explorer (IE), versiot 10-11
  • Mozilla Firefox (FF), versio 17 tai uudempi
  • Mac Safari, versio 7 tai uudempi.