Puolalaisen Wodka Wyborowan valomainos luhistuu, kun hotelli Hamburger Börsin jugendrakennus puretaan Eerikinkadulta Kauppatorin laidalta Turussa joulukuussa 1976 (kuva rajattu), V. K. Hietanen / JOKA / Museovirasto

Perikunta on lahjoittanut turkulaisen lehtikuvaaja Viljo Kalervo Hietasen kokoelman Journalistinen kuva-arkisto JOKAlle

,

V. K. Hietanen oli paikalla, kun Rolling Stones saapui ensimmäiselle Suomen-keikalleen juhannuksena 1965, kun Neuvostoliiton pääministeri Kosygin tuli salaiselle vierailulle Suomeen lokakuussa 1968 ja kun Olkiluodon ensimmäisen ydinvoimalan peruskivi muurattiin elokuussa 1974. V. K. Hietanen kuvasi, kun Ralf Långbacka ja Kalle Holmberg nostivat Turun Kaupunginteatterin koko maan tietoisuuteen 1970-luvulla ja kun Turun vanha, historiallinen keskusta purettiin ja rakennettiin uudelleen 1950–1980-luvulla.

Viljo Kalervo Hietasen eli V. K. Hietasen (1924–2012) lehtikuvaajan ura kesti yli 30 vuotta. Hän aloitti 50-luvun puolivälissä kuvaamalla turkulaisiin sanomalehtiin, Uuteen Auraan ja Åbo Underrättelseriin. Vuosina 1961–1989 hän oli Helsingin Sanomien Turun aluetoimituksen valokuvaaja. V. K. Hietasen lehtikuvat kertovat presidentti Urho Kekkosen ajan Suomesta, mutta näkökulma on turkulainen ja varsinaissuomalainen.

Lue lisää tiedotteesta

Katso näytteitä V. K. Hietasen kokoelmasta