Museovirasto 094 Vaaka

Saavutettavuusselosteet

Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019) mukaiset saavutettavuusselosteet

Teemme Museovirastossa jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi. Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen.

Tarjoamme myös tukea käyttäjille, joille digipalvelut eivät ole saavutettavissa. Verkkosivuillamme on saatavissa useita yhteystieto-osoitteita ja voit asioida myös puhelimitse tai sähköpostitse.

Museoviraston yhteystiedot

Museovirasto pyrkii takaamaan verkkosivustonsa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain (306/2019) mukaisesti.

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.museovirasto.fi, joka on julkaistu ennen 23.9.2018. Saavutettavuusseloste on laadittu 15.9.2020, ja sitä on päivitetty 20.10.2021.

Vaatimustenmukaisuustilanne

Saavutettavuusarvion on toimittanut ulkopuolinen arvioitsija Eficode Oy 30.3.2020. Saavutettavuuden puutteita pyritään korjaamaan mahdollisimman pian. Puutteita on vielä seuraavissa vaatimuksissa:

WCAG 1.1.1 Visuaalisten elementtien tekstivastineissa on puutteita. Varmistetaan, että kaikilla visuaalisilla elementeillä on kuvaavat tekstivastineet.

WCAG 1.3.1 Taulukoiden otsikoissa on saavutettavuusongelmia. Kiinnitetään huomiota taulukoiden muotoiluun ja harkitaan tiedon esittämistä tavallisena tekstinä ilman taulukkoa.

WCAG 1.1.1, 2.4.7 Ruudunlukija tarttuu upotettujen karttaelementtien toiminnallisuuksiin. Piilotetaan karttaelementti ruudunlukijalta. Lisätään näkyvä kohdistus kaikille kohdistuksen saaville elementeille.

Tiedostojen saavutettavuus

Sivustollamme on useita PDF-, DOC- sekä DOCX-tiedostoja. Kaikki näistä eivät ole saavutettavasti toteutettuja. Puutteet 23.9.2018 ja sen jälkeen julkaistuissa tiedostoissa korjataan mahdollisimman pian. Kaikkia sitä vanhempia tiedostoja emme välttämättä pysty korjaamaan. Osa palvelimellemme ladatuista tiedostoista on muiden organisaatioiden tuottamia.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Ota yhteyttä sähköpostilla: saavutettavuus@museovirasto.fi

Jos huomaat tällä sivustolla sivustolla tai muissa Museoviraston verkkopalveluissa saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Muiden Museoviraston palveluiden saavutettavuusselosteita

Tähän on koottu niitä Museoviraston muiden verkkopalveluiden saavutettavuusselosteita, joita ei ole voitu julkaista kyseisellä sivustolla omana sivunaan.