Museovirasto 054 Vaaka

Strategia

Museovirasto on menneen tulkki, nykyhetken kartoittaja ja tulevaisuuden luotaaja. Olemme kaikille avoin kirja: kokoelma tarinoita historiasta ja vieraskirja nykyhetkelle.

Kulttuuriperintö on elävä ja kaikkia ympäröivä tärkeä voimavara. Se tuo merkityksellisyyttä, syvyyttä ja perspektiiviä maailmaamme. Pidämme huolta monimuotoisen kulttuuriperinnön säilymisestä ja edistämme sen saavutettavuutta ja avointa käyttöä. Me teemme asiat yhdessä ihmisten kanssa.Me innostamme kaikkia kokemaan kulttuuriperintöä ja osallistumaansen luomiseen.

Pidämme huolta kulttuuriperinnöstä

Kulttuuriperintö kuuluu jokaiselle. Meidän tehtävämme on huolehtia, että kulttuuriperintö on monimuotoista ja että kaikilla on mahdollisuus löytää siitä merkityksiä.

Kulttuuriperintö luodaan yhdessä

Olemme läsnä siellä, missä tapahtuu ja missä meitä tarvitaan. Tunnistamme, kehitämme ja jaamme tapoja luoda ja kokea kulttuuriperintöä niin digitaalisesti kuin kasvotusten.

Keskustelemme rohkeasti

Tuomme näkökulmia historiasta tähän päivään ja tulevaisuuteen. Osallistumme keskusteluihin, emmekä pelkää ottaa puheenvuoroa. Tartumme aiheisiin, jotka ovat tärkeitä tänään ja huomenna.

Museoviraston toiminta & palvelut

Kansallisaarre
Pidämme huolta kansallisista kokoelmista, oman alamme arkistoista, kirjastosta, tietokannoista sekä museoista, jotta kulttuuriperintömme säilyisi vahvana ja saavutettavana.

Avaimia kulttuuriympäristöön
Tarjoamme avaimia ympäröivän maailman ymmärtämiseen. Ohjaus, neuvonta ja kulttuuriympäristön viranomaispalvelut yhdistävät menneen ja tulevan.

Tietoa, tunnetta ja toimintaa
Tuomme näyttelyiden, yleisölle suunnatun toiminnan ja muiden palveluiden kautta kulttuuriperinnön jokaista lähelle, ihmisten ja yhteiskunnan voimavaraksi.

Elinvoimaa museo- ja kulttuuriperintöalalle
Tuemme alamme kehittymistä, rohkaisemme uudistumaan ja osallistumme kansainväliseen kulttuuriperintötyöhön.