Kirjaston kokoelmia (kuva rajattu)  . Kuvaaja: Soile Tirilä. Objektinumero: V4:85

Kirjasto

Museoviraston kirjasto on kaikille avoin kulttuuriperintöalan tieteellinen erikoiskirjasto. Tarjoamme tietoa arkeologiasta ja historiasta, kansatieteestä ja museologiasta, rakennussuojelusta, restauroinnista ja konservoinnista sekä taidehistoriasta ja esinehistoriasta.

Koronavirustilanteen vuoksi asiakaspalvelu ja omatoimiasiointi Museoviraston kirjastossa on keskeytetty 30.11.2020-30.4.2021.

Kirjaston ollessa suljettuna lainoja voi palauttaa palautusluukkuun, joka sijaitsee pääsisäänkäynnille johtavien portaiden alapuolella.

Aineiston noutopalvelu jatkuu toistaiseksi. Tee ennakkovaraus sähköpostilla (kirjasto@museovirasto.fi). Vastaamme myös puhelimitse tiedusteluihin (0295 33 6060). Toimituksissa voi olla viivettä.

Kerro sähköpostiviestissä varaamasi aineiston nimekkeen lisäksi Helka-korttisi numero. Saat sähköpostiisi ilmoituksen, kun varaamasi aineisto on noudettavissa Sturenkadulta. Aineistoa voi noutaa tiistai-, keskiviikko- ja torstaipäivinä klo 9-15. Varattu aineisto lainataan omatoimisesti automaatilla. Tarvitset lainausta varten voimassa olevan Helka-kortin ja Pin-koodin.

Päivitämme ajantasaiset tiedot palveluista tälle sivulle.

Kirjastosta voi lainata aineistoa Helka-kortilla. E-kirjojen lainaus edellyttää kirjautumisen palveluun Museoviraston kirjastossa.

Kirjaston aineistot ovat haettavissa kokoelmatietokanta Helkasta.

Kirjasto on omatoimikirjasto, mutta palvelua saa kirjaston, kuvakokoelmien ja arkiston yhteisestä asiakaspalvelupisteestä ja myös varaamalla ajan kirjaston henkilökunnalta.

Yhteystiedot

Lainoihin ja varauksiin liittyvä verkkoasiointi on siirtynyt uuteen Helkaan elokuussa.

Uusi Helka

Kirjaston asiakaspalvelu- ja omatoimiajat.
Kirjastohakemisto

Helka-Finna