Kirjaston kokoelmia (kuva rajattu)  . Kuvaaja: Soile Tirilä. Objektinumero: V4:85

Kirjasto

Museoviraston kirjasto on kaikille avoin kulttuuriperintöalan tieteellinen erikoiskirjasto. Tarjoamme tietoa arkeologiasta ja historiasta, kansatieteestä ja museologiasta, rakennussuojelusta, restauroinnista ja konservoinnista sekä taidehistoriasta ja esinehistoriasta.


Poikkeustilanteen aiheuttamia rajoituksia kirjaston palveluihin

Koronavirustilanteen vuoksi asiakaspalvelu ja omatoimiasiointi Museoviraston kirjastossa on keskeytetty 30.11.2020-31.3.2021.

Helmikuussa erääntyvien lainojen eräpäivät on siirretty maaliskuulle. Kirjaston ollessa suljettuna lainoja voi kuitenkin palauttaa palautusluukkuun, joka sijaitsee pääsisäänkäynnille johtavien portaiden alapuolella.

Lainoja toimitetaan vain ennakkovarausten perusteella omatoimista automaattilainausta varten. Toimituksissa voi olla viivettä. Voit varata aineistoa sähköpostilla (kirjasto@museovirasto.fi). Vastaamme myös puhelimitse tiedusteluihin (0295 33 6060).

Kerro sähköpostiviestissä varaamasi aineiston nimekkeen lisäksi Helka-korttisi numero. Saat sähköpostiisi ilmoituksen, kun varaamasi aineisto on noudettavissa Sturenkadulta. Aineistoa voi noutaa tiistai-, keskiviikko- ja torstaipäivinä klo 9-15. Varattu aineisto lainataan omatoimisesti automaatilla. Tarvitset lainausta varten voimassa olevan Helka-kortin ja Pin-koodin.

Päivitämme ajantasaiset tiedot palveluista tälle sivulle.

Kirjastosta voi lainata aineistoa Helka-kortilla. E-kirjojen lainaus edellyttää kirjautumisen palveluun Museoviraston kirjastossa.

Kirjaston aineistot ovat haettavissa kokoelmatietokanta Helkasta.

Kirjasto on omatoimikirjasto, mutta palvelua saa kirjaston, kuvakokoelmien ja arkiston yhteisestä asiakaspalvelupisteestä ja myös varaamalla ajan kirjaston henkilökunnalta.

Yhteystiedot

Verkkoasiointi uudessa Helkassa

Lainoihin ja varauksiin liittyvä verkkoasiointi on siirtynyt uuteen Helkaan elokuussa.

Uusi Helka

Aukioloajat

Kirjaston asiakaspalvelu- ja omatoimiajat.
Kirjastohakemisto

Helka-Finna