Kirjaston kokoelmia (kuva rajattu)  . Kuvaaja: Soile Tirilä. Objektinumero: V4:85

Kirjasto

Museoviraston kirjasto on kaikille avoin kulttuuriperintöalan tieteellinen erikoiskirjasto. Tarjoamme tietoa arkeologiasta ja historiasta, kansatieteestä ja museologiasta, rakennussuojelusta, restauroinnista ja konservoinnista sekä taidehistoriasta ja esinehistoriasta.

Museoviraston kirjaston asiakaspalvelu ja omatoimilainaus avataan 2.6.2020

Asiakaspalvelu on auki tiistaista torstaihin klo 10-16 ja omatoimikirjastoon pääsee asioimaan tiistaista perjantaihin klo 9-16 välisenä aikana.

  • Sekä asiakkaiden että henkilökunnan turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Koronatartuntojen ehkäisemiseksi asiakkaiden toivotaan huolehtivan käsihygieniasta erityisen hyvin ja pitävän riittävää etäisyyttä muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. Kirjastoon ei pidä tulla sairaana
  • Lainaa ja palauta kirjat ensisijaisesti automaatilla - tarvittaessa saat apua asiakaspalvelusta. Jos olet epävarma kirjan sijainnista voit tiedustella aineistoa etukäteen sähköpostitse.
  • Kirjoja voi palauttaa myös palautusluukun kautta turvallisesti ilman lähikontakteja. Palautusluukku sijaitsee pääsisäänkäynnin portaikon alapuolella.

Kirjastosta voi lainata aineistoa Helka-kortilla. E-kirjojen lainaus edellyttää kirjautumisen palveluun Museoviraston kirjastossa.

Kirjaston aineistot ovat haettavissa kokoelmatietokanta Helka-Finnasta.

Kirjasto on omatoimikirjasto, mutta palvelua saa kirjaston, kuvakokoelmien ja arkiston yhteisestä asiakaspalvelupisteestä ja myös varaamalla ajan kirjaston henkilökunnalta.

Yhteystiedot

Aukioloajat

Kirjaston asiakaspalvelu- ja omatoimiajat.
Kirjastohakemisto

Helka-Finna