Kokoelma Ja Konservointikeskus 33 Web

Avoimet työpaikat

Apulaistutkija

Haemme apulaistutkijaa määräaikaiseen tehtävään Museoviraston aineistojen digitointiin ja sitä avustaviin tehtäviin.

Tehtävän kuvaus

Museovirasto on kulttuuriperinnön asiantuntijaorganisaatio, joka kartuttaa, hoitaa ja esittelee kulttuurihistoriallista kansallisomaisuutta sekä tallentaa, tuottaa ja välittää kulttuuriperintietoa.
Museovirasto digitoi jatkuvasti kokoelmiaan ja julkaisee digitaalista kulttuuriperintöä verkossa.

Museoviraston Arkisto- ja tietopalvelut osasto hakee apulaistutkijaa massadigitointia kehittävään projektiin 4.1.2021. – 30.6.2021. Projektissa pilotoidaan Museoviraston aineistojen massadigitointia. Aineistoihin kuuluvat muun muassa Kansallismuseon esinekokoelmat ja Museoviraston kuvakokoelmien kuva-aineisto.

Apulaistutkijan pääasiallisena tehtävänä on valokuvaajan avustaminen digitoinnissa, esineiden ja kuvien siirtelyssä sekä niiden puhdistuksessa. Lisäksi apulaistutkija avustaa esineiden ja kuvien logistiikassa digitointipisteen ja varaston välillä. Apulaistutkija osallistuu digitointiprosessin sujuvoittamiseen käytännössä.

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset
Ei säädettyjä kelpoisuusvaatimuksia

Hakijalta odotamme
Odotamme sinulta tehtävään soveltuvaa korkeakoulutusta museo- tai kulttuuriperintöalalta, konservoinnista tai historiasta ja kulttuurintutkimuksesta. Lisäksi odotamme kokemusta museoiden kokoelmatyöstä ja kokoelmien käsittelystä. Tärkeää on myös työkokemus museokokoelmien digitoinnista, digitointiprosesseista sekä kokoelmanhallintajärjestelmistä. Olet innostunut kehittämisestä ja kokeilusta sekä uusien ohjelmistojen käytön opettelusta, sillä käytät tehtävässä Museoviraston varastointi- ja kokoelmanhallintajärjestelmiä sekä massadigitointisovellusta ja viivakoodinlukulaitteistoa.

Lisäksi edellytetään huolellisuutta, aktiivista ja kehittävää työotetta sekä hyvää yhteistyökykyä.

Työssä tarvittava kielitaito
Tehtävä edellyttää hyvää suomen kielen taitoa ja tyydyttävää ruotsin kielen taitoa.

Tehtävän palkkaus
Tehtävän palkka määräytyy vaativuusryhmän 7 (2486,12 €/kk) mukaan. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen kokemukseen ja suoriutumiseen perustuvaan palkanosaa Museoviraston palkkausjärjestelmäsopimuksen mukaisesti.

Tehtävän tiedot
Tehtävän kesto: Määräaikainen, 4.1.2021 - 30.6.2021
Työaika: Virastotyöaika 36 tuntia 15 minuuttia viikossa
Sijainti: Ensisijainen työpaikka on Museoviraston kokoelma- ja konservointikeskus, Vantaa. Toissijainen työpaikka Suomen Kansallismuseo, Helsinki.
Tehtävä alkaa: 4.1.2021 tai sopimuksen mukaan.
Hae viimeistään 27.11.2020.
Hakemukset tulee lähettää sähköpostitse minna.ryyppo@museovirasto.fi.

Tarkempia tietoja antavat
yli-intendentti Minna Ryyppö, minna.ryyppo@museovirasto.fi
yli-intendentti Sanna Teittinen (Suomen kansallismuseo), sanna.teittinen@kansallismuseo.fi
yli-intendentti Ismo Malinen (kuvakokoelmat), ismo.malinen@museovirasto.fi