Maalaus huivipäisestä naisesta konservoitavana.

Avoimet työpaikat

Museovirasto tarjoaa kiinnostavia työtehtäviä kulttuuriperinnön ja museoalan ammattilaisille.

Museovirasto on kulttuuriperinnön ja kulttuuriympäristön asiantuntija, viranomainen, palvelujen tuottaja ja toimialansa kehittäjä. Museovirasto vastaa kulttuurihistoriallisesti arvokkaan ympäristön, arkeologisen kulttuuriperinnön ja rakennusperinnön sekä kulttuuriomaisuuden suojelusta yhdessä muiden viranomaisten ja muun museolaitoksen kanssa. Kulttuuriympäristötiedon lisäksi virasto hallinnoi arkeologisia kokoelmia, mittavia kuvakokoelmia sekä arkistoa.

Museoviraston työpaikkoja haetaan pääsääntöisesti Valtiolle.fi-palvelussa.

Museoviraston avoimet tehtävät Valtiolle.fi-sivustolla

Tehtävän kesto: Vakinainen
Tehtävä alkaa: 1.4.2023 tai sopimuksen mukaan

Hae viimeistään: 17.2.2023 15.00

Tehtävän kesto: Määräaikainen, päättyy 31.12.2024
Tehtävä alkaa: 1.3.2023 tai sopimuksen mukaan.

Hae viimeistään: 8.2.2023 15.00

Kolme harjoittelijaa Museoviraston Kuvakokoelmat -yksikköön (3kk)

Museoviraston kuvakokoelmat ovat osa Suomen kansallista kulttuuriperintöä ja kansallisomaisuutta, jonka avulla kerrotaan menneisyydestä ja luodaan tulkintoja historiasta. Museoviraston Kuvakokoelmat tallentaa, hoitaa, tutkii ja tuo yhteiseen käyttöön kulttuurihistoriallisia, kansatieteellisiä, rakennushistoriallisia ja journalistisia kuva-aineistoja. Yhteensä Suomen suurimmissa historiallisen kuvan kokoelmissa on noin 20 miljoonaa eri tekniikoin valmistettua kuvaa 1500-luvulta tähän päivään.

Korkeakouluharjoittelijoiden päätehtävät liittyvät kokoelmien järjestämiseen ja luettelointiin MuseumPlus-kokoelmahallintajärjestelmään. Harjoitteluun kuuluu myös kokoelmien asiakaspalvelua ja viestintää. Korkeakouluharjoittelijat voivat osallistua myös muihin tehtäviin, kuten aineistojen siirtoon ja niiden valmisteluun.

Kuvakokoelmien toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Sturenkatu 2a, sekä Vantaalla, Kanervikkotie 4. Harjoittelu voi sisältää työskentelyä molemmissa toimipisteissä sekä muissa pääkaupunkiseudulla olevissa kohteissa.

Harjoittelijalta toivomme:

  • Kiinnostusta kuvallista kulttuuriperintöä kohtaan sekä alaan liittyviä korkeakouluopintoja. Parhaat edellytykset harjoitteluun antavat esimerkiksi historian, kansatieteen tai kulttuurien tutkimuksen pitkälle edenneet korkeakouluopinnot. Museologian opinnot ja vähintään yhdessä tehtävässä myös kuvajournalismin tai media-alan opinnot ovat eduksi.
  • Erinomaista suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin ja englannin riittävää taitoa, muu kielitaito on eduksi.
  • Hyviä asiakaspalvelu- ja viestintätaitoja.
  • Reipasta ja itsenäistä työotetta.

Ajankohta ja kesto: Harjoitteluajat vaihtelevat tehtävien mukaan. Toivomme ensimmäisen harjoittelun alkavan jo 1.3.2023 tai pian sen jälkeen, ja muiden myöhemmin keväällä tai alkusyksystä 2023. Harjoittelun kesto on 3 kuukautta. Edellytämme oppilaitoksen harjoittelutukea.

Työaika: virastotyöaika, 36 h 15 min viikossa. Museoviraston saldo-, liukuma- ja vastaavat työaikakäytännöt ovat käytössä.

Palkkaus: 1500 euroa/kk

Harjoittelijoiden määrä: max 3

Viimeinen hakupäivä: 2.2.2023 klo 15.00 mennessä

Lisätietoja antavat: intendentti Jaana Onatsu, jaana.onatsu@museovirasto.fi ja amanuenssi Raija Linna, raija.linna@museovirasto.fi

Vapaamuotoiset hakemukset osoitteeseen, ismo.malinen@museovirasto.fi, viestin aihekenttään Korkeakouluharjoittelija 2023

Museoviraston kuvakokoelmat verkossa