Helsingin pitäjän kirkonkylää. Kuvaaja: Museoviraston kuvakokoelmat
Helsingin pitäjän kirkonkylä. Museoviraston Kuvakokolemat (CC BY 4.0)

Kuvataan Suomen kulttuuriperintö maailmankartalle Wiki Loves Monuments -valokuvauskilpailussa!

, , ,

Vuosittainen maailmanlaajuinen valokuvauskilpailu järjestetään taas syyskuussa. Wikimedia Suomi ry:n ja Museoviraston järjestämässä Suomen osakilpailussa kuvataan eri puolilla maata sijaitsevia kulttuuriperintökohteita: suojeltuja rakennuksia, valtakunnallisesti merkittäviä rakennettuja ympäristöjä ja arkeologisia kohteita. Kilpailuun osallistutaan tallentamalla kuvat kilpailun nettisivujen kautta 1.–30.9.2018 välisenä aikana. Kuva saa olla otettu aikaisemminkin.

Tämän vuoden kotimaiseen kilpailuun voi osallistua myös jälleenvalokuvaamalla historiallisia valokuvia niiden tapahtumapaikoilla. Ajapaik-mobiilisovelluksella voi löytää Finna.fi-palvelusta löytyviä kuvia lähistön paikoista, kohdentaa kuvan näkymään kännykkäkameran ruudulla ja lähettää tallennetun kuvan kilpailuun. Tänä vuonna erityisteemana ovat vuonna 1918 kuvatut kuvat. Vanhoista ja uusista kuvista muodostuu ennen ja nyt -kuvapareja samalla kun paikoista muodostuu muistopaikkoja kartalle.

Museovirasto arkistoi valikoidun otoksen kuvia kuvakokoelmiinsa pysyvää säilytystä varten ja kaikki osallistuvat kuvat talletetaan Wikimedia Commonsiin vapaasti käytettäväksi.

Wiki Loves Monuments -valokuvauskilpailu on osa meneillään olevaa Kulttuuriperinnön eurooppalaista teemavuotta. Suomessa teemavuoden kärkenä on ajatus kaikkien osallisuudesta kulttuuriperintöön. (http://www.kulttuuriperintovuosi2018.fi/fi/)  

Wiki Loves Monuments -valokuvauskilpailun järjestävät Suomessa Wikimedia Suomi ry ja Museovirasto.  

Tarkemmat tiedot ja kuvauskohteet löytyvät Wiki Loves Monuments -kilpailun verkkosivuilta.

Linkki: http://wlm.wikimedia.fi/  

Kuvattavat kohteet ja latauslinkit

Kuvattavat kohteet Wikipediassa: http://wlm.wikimedia.fi/wlm-kohdelistat-wiki Kuvattavat kohteet kartalla: http://wlm.wikimedia.fi/monumental

Jälleenvalokuvattavia valokuvia Finnassa: http://wlm.wikimedia.fi/wlm-finna
Ajapaik-mobiilisovellus jälleenvalokuvaukseen: http://wlm.wikimedia.fi/lataa-ajapaik  

Valokuvagalleria
Linkki: http://wlm.wikimedia.fi/wlm-kuvagalleria  

Lisätietoja
Susanna Ånäs, Wikimedia Suomi ry, susanna.anas@wikimedia.fi, puh. +358 40 557 8039
Yli-intendentti Ulla Salmela, Museovirasto, ulla.salmela@museovirasto.fi, puh. +358 295 33 6251