Cultural heritage in changing climate
Nesasjøhuset old warehouse from 1850, now housing Ryfylkemuseet. Photo: Tor J. Jørgensen

Kulttuuriperintö muuttuvassa ilmastossa – Itämeren alueen kulttuuriperintökomitean verkkoseminaari 28.–30. syyskuuta 2021

,

Seitsemäs Itämeren kulttuuriperintökomitean seminaari järjestetään verkossa 28.–30. syyskuuta 2021.

Ilmastonmuutos uhkaa kulttuuriperintöä – sekä ympäristö että politiikka muuttuvat nyt nopeasti. Itämeren alueen kulttuuriperintökomitea Baltic Region Heritage Committee (BRHC) haluaa kirittää kulttuuriperintöalan toimimaan, jotta päästövähennystavoitteet voidaan saavuttaa.

Seitsemäs Itämeren kulttuuriperintökomitean seminaari järjestetään verkossa 28.–30. syyskuuta 2021. Seminaarin avainsanat ovat hillitseminen ja sopeutuminen. Seminaari tuo yhteen kulttuuriperintöalan sidosryhmiä Itämeren alueella: museot, tutkijat, opiskelijat, arkkitehdit, kaupunkisuunnittelijat, kansalaisjärjestöt ja kunnat.

Museoviraston asiantuntijat ovat mukana erityisesti rannikoiden ja vedenalaisen kulttuuriperinnön näkökulmasta. Seminaarin avaa elokuva, jossa esitellään rannikoiden ja vedenalaisen kulttuuriperinnön vapaaehtoistyötä tekeviä yhteisöjä. Elokuvan esittelyfilmin (46 s) voi ladata osoitteesta https://we.tl/t-M17evKFDgl

Englanninkielinen seminaari lähetetään suorana verkossa. Se on maksuton ja kaikille avoin, mutta osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä.

Ohjelma ja ilmoittautuminen

Kutsu pdf-muodossa (englanniksi)