Sturenkatu 2a:n asiakaspalvelu.

Museoviraston kokoelmien ja kirjaston asiakaspalvelu on avattu

, , ,

Museoviraston tiloissa noudatetaan turvavälejä ja käsihygieniasta pidetään hyvää huolta. Otamme huomioon asiakasmääristä annetut rajoitukset ja suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Museovirasto seuraa valtioneuvoston, aluehallintovirastojen sekä kuntien ohjeita.

Asiakaspalvelu on avoinna ti–to 10–16, suljettu ma, pe ja heinäkuussa. Omatoimikirjasto on avoinna ti–pe klo 9–16, suljettu ma ja heinäkuussa. Koronavirustilanteen edellyttämät turvallisuustoimet saattavat vaikuttaa palveluun.

Turvalliset tilat

Museoviraston tavoitteena on tarjota sekä normaalioloissa että poikkeavissa tilanteissa turvalliset tilat asiakkaille ja henkilökunnalle. Tiloja siivotaan tehostetusti, kiinnitämme erityistä huomiota asiakaspäätteiden ja kosketuspintojen siivoukseen. Kävijöille tarjotaan mahdollisuus käsien desinfiointiin sisääntulon yhteydessä.

Turvalliset välit

Pidämme asiakaspalvelutiloissa huolta siitä, että kävijöillä on mahdollisuus pitää riittävät turvavälit niin toisiinsa kuin henkilökuntaamme. Pidämme turvaväliä asiakkaisiin 2 m. Henkilökohtainen opastus aineistojen käyttöön tehdään turvaetäisyys huomioiden. Huomioithan turvavälin pitämisen myös liikkuessasi muualla kiinteistössä.

Kasvomaskit

Suosittelemme käyttämään kasvomaskia vieraillessasi Museoviraston asiakaspalvelutiloissa. Suositus koskee yli 12-vuotiaita. Tuothan oman kasvomaskin mukanasi!

Käsi- ja yskimishygienia

Asiakaspalvelijamme noudattavat käsi- ja yskimishygieniaohjeita. Noudatathan sinäkin!

Tulethan terveenä

Mikäli tunnet itsesi sairaaksi, jääthän kotiin, kunnes olet täysin terve.

Otathan yhteyttä sähköpostitse arkisto@museovirasto.fi tai kuvakokoelmat@museovirasto.fi

Tarkemmat ohjeet aineiston tilaamisesta kokoelmien ja kirjaston asiakaspalvelun sivulla

Kuvakokoelmien, kirjaston ja arkiston yhteystiedot

Suomen kansallismuseon kokoelmien tietopalvelut

Suomen kansallismuseon ja Kulttuurien museon historiallisiin ja kansatieteellisiin esinekokoelmiin sekä Rahakammion kokoelmiin liittyvä palvelu on Kansallismuseossa. Suomen merimuseon esine- ja arkistokokoelmien kokoelmapalvelu on Kotkassa Merikeskus Vellamossa. Museoviraston Kuvakokoelmat vastaa Suomen merimuseon kuvakokoelmasta.

Suomen kansallismuseon kokoelmatietoja on digitoitu ja avattu Finnaan. Alkuperäisiin kokoelmaluetteloihin ja muihin aineistoihin tutustuminen on sovittava etukäteen. Jos haluaa tutkimuksen tai muun perustellun syyn vuoksi nähtäväksi esineistöä, täytetään kyseisestä kokoelmasta vastaavan henkilökunnan avustuksella esineistön käyttölupahakemus.