Aineeton elävä kulttuuriperintö siirtyy muuttuvana sukupolvelta toiselle. Fyyrkantin Mylläkkä esiintymässä Folklandia-risteilyllä 2018.. Kuvaaja: Timo Hukkanen

Bidrag till samarbets- och utvecklingsprojekt i enlighet med konventionen om det immateriella kulturarvet

Målet med bidraget är att främja genomförandet av Unescos konvention om tryggande av det immateriella kulturarvet, öka medvetenheten om den och utvidga möjligheterna för lokalsamhällen att delta när det gäller det kulturarv som avses i konventionen. Bidrag kan ansökas för samarbets- och utvecklingsprojekt som främjar genomförandet av konventionen.

Museiverket utlyser bidrag till samarbets- och utvecklingsprojekt som följer Unescos konvention om tryggande av det immateriella kulturarvet. Ansökan inleds den 10 september 2018 kl. 9.00 och upphör den 19 oktober 2018 kl. 15.00.

Museiverket ska ha mottagit bidragsansökningarna inom utsatt tid. Med ansökningstiden garanteras likabehandling av de sökande. Ansökningar som kommit in för sent eller annars utanför ansökningstiden beaktas inte.

Museiverket lägger särskild tonvikt vid projekt som stöder verksamhetsprinciperna i Unescos konvention om tryggande av det immateriella kulturarvet. Konventionen betonar betydelsen av verksamhet som utgår från lokalsamhällen, att traditioner tryggas och lever vidare samt mångfalden av traditioner.

Kommuner, föreningar, stiftelser, aktiebolag och andra juridiska personer kan ansöka om bidrag.

Understöd beviljas inte som stipendier till privatpersoner. Ur anslaget beviljas inte understöd i form av verksamhetsbidrag eller för anskaffning av utrustning. Understödsbeloppet fastställs från fall till fall. Understöden är avsedda som delfinansiering av totalkostnaderna för projektet.

Anvisning

Villkor

Ansökan och behandlingstid

Bidragen söks i e-tjänsten. Beslutet delges skriftligen i e-tjänsten. Beslut fattas inom 180 dygn efter det att ansökningstiden gått ut.

Ytterligare upplysningar om tjänsten

Sidan kräver inloggning. För att logga in krävs att din sammanslutning har en giltig Katso-kod med tillhörande FO-nummer. Gratis Katso-kod får du i Skatteförvaltningens Katso-tjänst. Om din sammanslutning ännu inte har FO-nummer eller Katso-kod lönar det sig att börja skaffa dem så fort som möjligt.

Logga in i e-tjänsten som sammanslutning

Välj "MV" som organisation från menyn och klicka på Organisation-knappen. På följande sida välj Katso OTP som autentiseringssättet.

Kontakt i frågor gällande understöd: specialsakkunnig Eija Liukkonen, tfn 0295 33 6009, eija.liukkonen@museovirasto.fi

Kontakt i frågor gällande Unescos konvention om immateriella kulturarv: specialsakkunnig Leena Marsio, puh.0295 33 6017, leena.marsio@museovirasto.fi