Kesan Kenttatyo Suhonent2020

Arkeologisten kenttätöiden esittelypäivät ja Arkeologian harrastajatapaaminen

Arkeologisten kenttätöiden esittelypäivillä esitellään kuluneen kenttäkauden arkeologisten inventointien ja kaivausten tuloksia. Lisäksi käsitellään ajankohtaisia arkeologisiin kenttätöihin liittyviä asioita mm. teemaseminaarien muodossa. Kenttätyöpäivien yhteydessä pidetään myös Arkeologian harrastajatapaaminen, jossa käsitellään harrastamiseen liittyviä ajankohtaisia asioita.

Arkeologisten kenttätöiden esittelypäivät teemaseminaareineen ja harrastajatapaamisineen järjestetään yleensä Kansallismuseon auditoriossa Helsingissä. Vuonna 2021 tilaisuudet järjestetään verkkotapaamisina Teams-palvelun kautta. Päivien ohjelma käsittää erilaisia alustuksia. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille arkeologian kanssa työskenteleville ja arkeologiasta kiinnostuneille.

Tilaisuus on pääsymaksuton ja avoin kaikille. Verkkotilaisuuteen ilmoittaudutuaan tammikuussa julkistettavan linkin kautta.

Yli 30 vuotta arkeologisten kenttätöiden esittelypäiviä Museovirastossa

Harrastajatapaaminen kokoaa arkeologiasta kiinnostuneet yhteen jo kuudennen kerran

VUODEN 2020 ARKEOLOGISTEN KENTTÄTÖIDEN ESITTELYPÄIVÄT JA ARKEOLOGIAN HARRASTAJATAPAAMINEN 2021

ESITELMÄKUTSU - CALL FOR PAPERS

Museoviraston järjestämät arkeologisten kenttätöiden esittelypäivät pidetään torstaina ja perjantaina 4.-5.2.2021 verkkotapahtumana Teamsissä.

Tilaisuudessa voivat esitellä kenttätöitään kaikki alan toimijat, ja se on avoin yleisölle. Perinteiseen tapaan seminaarikieli on vapaa (kotimainen kieli ja englanti).

Nyt on aika ehdottaa esitelmiä:

Esitelmien tulee käsitellä joko vuonna 2020 tehtyjä kenttätöitä tai kyseessä voi olla myös pitemmän vuonna 2020 päättyneen kenttätyöprojektin tulosten yhteenveto. Kullekin esitykselle varataan aikaa 20 min sisältäen keskustelun eli itse esityksen pituus on noin 15 min. Toivomme rohkeita keskustelun avauksia kenttäkauden töistä. Pyydämme keskittymään esityksissä erityisesti kysymyksenasetteluun, tavoitteisiin, menetelmiin ja tuloksiin.

Esitysten otsikot ja noin sadan sanan (n. 1000 merkkiä) mittaiset abstraktit tulee lähettää Veli-Pekka Suhoselle (veli-pekka.suhonen[at]museovirasto.fi) perjantaihin 22.1.2021 mennessä. Ilmoita myös, jos et halua, että esitelmäsi tallennetaan. Mikäli esityksiä ehdotetaan enemmän kuin ohjelmaan mahtuu tai sama henkilö ehdottaa yhtä useampaa esitystä, saatetaan joutua tekemään karsintaa tai ehdottaa osalle esityksistä lyhempää esitysaikaa.


OHJELMA

Ohjelma valmistuu ja julkistetaan alkuvuodesta 2021. Samalla julkistetaan ilmoittaumislinkki tapahtumaan.


Lisätiedot:

Arkeologisten kenttätöiden esittelypäivistä: erikoistutkija Veli-Pekka Suhonen (veli-pekka.suhonen[at]museovirasto.fi)

Arkeologian harrastajatapaamisesta: erikoistutkija Päivi Maaranen (paivi.maaranen[at]museovirasto.fi)