Kesan Kenttatyo Suhonent2020

Arkeologisten kenttätöiden esittelypäivät ja Arkeologian harrastajatapaaminen

Arkeologisten kenttätöiden esittelypäivillä esitellään kuluneen kenttäkauden arkeologisten inventointien ja kaivausten tuloksia. Lisäksi käsitellään ajankohtaisia arkeologisiin kenttätöihin liittyviä asioita mm. teemaseminaarien muodossa. Kenttätyöpäivien yhteydessä pidetään myös Arkeologian harrastajatapaaminen, jossa käsitellään harrastamiseen liittyviä ajankohtaisia asioita.

Arkeologisten kenttätöiden esittelypäivät teemaseminaareineen ja harrastajatapaamisineen järjestetään Kansallismuseon auditoriossa Helsingissä. Päivien ohjelma käsittää alustuksia ja postereita. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille arkeologian kanssa työskenteleville ja arkeologiasta kiinnostuneille.

Yli 30 vuotta arkeologisten kenttätöiden esittelypäiviä Museovirastossa

Harrastajatapaaminen kokoaa arkeologiasta kiinnostuneet yhteen jo kuudennen kerran

VUODEN 2019 ARKEOLOGISTEN KENTTÄTÖIDEN ESITTELYPÄIVÄT JA ARKEOLOGIAN HARRASTAJATAPAAMINEN 2020

Call for papers / Esitelmäkutsu

Kenttätyöpäiville voi ehdottaa esitelmää ja/tai posteria perjantaihin 10.1.2020 mennessä. Perinteisiä kenttätyöesitelmiä varten on varattu perjantai 31.1.2020. Torstaina 30.1.2020 on teemaseminaari aiheesta varhaishistorian ajan eli rautakauden lopun ja keskiajan alun arkeologia. Perinteiseen tapaan seminaarikieli on vapaa (kotimainen kieli ja englanti).

Torstain 30.1.2020 teemaseminaarin esitelmien tulee käsitellä varhaishistorian ajan eli rautakauden lopun ja keskiajan alun arkeologiaa. Kullekin esitykselle varataan aikaa 30 min sisältäen keskustelun eli itse esityksen pituus on noin 20 min. Esitelmät voivat käsitellä esimerkiksi menetelmiä ja lähteitä, kohteiden inventointia ja tunnistamista, kaivaus- yms. menetelmiä, kohdetyyppejä sekä alueellisia eroja ja katveita.

Perjantain 31.1.2020 esitelmien tulee käsitellä joko vuonna 2019 tehtyjä kenttätöitä tai kyseessä voi olla myös pitemmän vuonna 2019 päättyneen kenttätyöprojektin tulosten yhteenveto. Kullekin esitykselle varataan aikaa 30 min sisältäen keskustelun eli itse esityksen pituus on noin 20 min. Toivomme rohkeita keskustelun avauksia kenttäkauden töistä. Pyydämme keskittymään esityksissä erityisesti kysymyksenasetteluun, tavoitteisiin, menetelmiin ja tuloksiin.

Esitysten otsikot ja noin sadan sanan (n. 1000 merkkiä) mittaiset abstraktit tulee lähettää V.-P. Suhoselle (veli-pekka.suhonen[at]museovirasto.fi) perjantaihin 10.1.2020 mennessä. Mikäli esityksiä ehdotetaan enemmän kuin ohjelmaan sopii tai sama henkilö ehdottaa yhtä useampaa esitystä, saatetaan joutua tekemään karsintaa tai ehdottaa osalle esityksistä lyhempää esitysaikaa.

Arkeologian harrastajatapaamiseen voi ehdottaa lyhyitä 10-15 minuutin puheenvuoroja tai muita esityksiä harrastamisen asioihin liittyen Päivi Maaraselle (paivi.maaranen[at]museovirasto.fi) perjantaihin 10.1.2020 mennessä.

OHJELMA

30.1.2020 Torstai

Varhaishistorian ajan eli rautakauden lopun ja keskiajan alun arkeologiaa käsittelevä teemaseminaari

Arkeologian harrastajatapaaminen

31.1.2020 Perjantai

Kesän 2019 kenttätöitä käsitteleviä esitelmiä.

Tarkempi ohjelma julkistetaan tammikuussa 2020.

Lisätiedot:

Arkeologisten kenttätöiden esittelypäivistä: erikoistutkija Veli-Pekka Suhonen (veli-pekka.suhonen[at]museovirasto.fi)

Arkeologian harrastajatapaamisesta 2020: erikoistutkija Päivi Maaranen (paivi.maaranen[at]museovirasto.fi

Seminaari internetissä

Päivittyy tammikuussa 2020.

Tapahtuma Facebookissa

https://www.facebook.com/events/457598955113843/