Maatutka. Kuvaaja: Päivi Maaranen 2011

Arkeologisten kenttätöiden esittelypäivät

Arkeologisten kenttätöiden esittelypäivillä esitellään kuluneen kenttäkauden arkeologisten inventointien ja kaivausten tuloksia. Lisäksi käsitellään ajankohtaisia arkeologisiin kenttätöihin liittyviä asioita mm. teemaseminaarien muodossa. Kenttätyöpäivien yhteydessä pidetään myös Arkeologian harrastajatapaaminen, jossa käsitellään harrastamiseen liittyviä ajankohtaisia asioita.

Arkeologisten kenttätöiden esittelypäivät teemaseminaareineen ja harrastajatapaamisineen järjestetään Kansallismuseon auditoriossa Helsingissä. Päivien ohjelma käsittää alustuksia ja postereita. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille arkeologian kanssa työskenteleville ja arkeologiasta kiinnostuneille.  

Yli 30 vuotta arkeologisten kenttätöiden esittelypäiviä Museovirastossa

Harrastajatapaaminen kokoaa arkeologiasta kiinnostuneet yhteen jo kuudennen kerran

Arkeologisen kenttätöiden esittelypäivät 2018

Vuoden 2018 arkeologisten kenttätöiden esittelypäivät pidetään Suomen kansallismuseon auditoriossa 7–8.2.2019. Torstaina 7.2.2019 on teemaseminaari kaupunkien arkeologiasta ja perjantaina 8.2.2019 esitellään erilaisia arkeologisia kenttätöitä. Yhteyshenkilönä on erikoistutkija Veli-Pekka Suhonen (veli-pekka.suhonen[at]museovirasto.fi).

Arkeologian harrastajatapaaminen 2019 järjestetään osana kenttätöiden esittelypäiviä torstaina 7.2.2019 teemaseminaarin jälkeen Suomen kansallismuseon auditoriossa. Yhteyshenkilönä on erikoistutkija Päivi Maaranen (paivi.maaranen[at]museovirasto.fi). Ohjelma julkistetaan sen valmistuttua. Tapahtumia on mahdollista seurata suorana myös netissä. Linkki lähetykseen julkistetaan lähempänä tapahtumaa.