Meriarkeologian tulevaisuus -seminaari ja taustakysely

Sivun sisällysluettelo
Sami Paakkarinen 2000
Kuva: Sami Paakkarinen

Meriarkeologian tulevaisuus -seminaari ja taustakysely

Työpajaan osallistujiksi ja kyselyyn vastaajiksi toivotetaan tervetulleiksi sukeltajat, seurat ja yhdistykset, museo- ja kulttuuriympäristöalan ammattilaiset, meriarkeologiaan sekä vedenalaiseen rakentamiseen ja kartoittamiseen keskittyneet yritykset, tutkijat, yliopistot, julkisorganisaatiot sekä muut asiasta kiinnostuneet ympäri Suomen. 

Työpajan taustaksi olemme laatineet kyselyn, johon vastaamalla sinulla on mahdollisuus vaikuttaa työpajan ohjelmaan sekä kertoa ajatuksistasi suomalaisen meriarkeologian tulevaisuudesta.

Kyselyllä taustoitetaan tulevaisuustyöpajaa, saadaan ideoita sen toteuttamiseen sekä aiheita sen pienryhmiin. Haluamme kuulla, mitä suomalaisesta meriarkeologiasta ajatellaan, mitkä aihealueet ovat kiinnostavia, kuka sitä tekee, missä sitä toteutetaan ja mitä tulevaisuudelta toivotaan. Kaikki vastaukset ovat suureksi avuksi. 

Voit osallistua kyselyyn, vaikka et osallistuisi työpajaan. Vastaa kyselyyn 20.3.2022 mennessä.

Kyselyn vastaukset käsitellään anonyymisti, eikä vastaajan henkilöllisyys tule kyselyn järjestäjien tietoon missään vaiheessa. Kyselyyn voi vastata suomeksi tai englanniksi. Vastaaminen vie aikaa noin 15 minuuttia.

Vastaa kyselyyn

Työpaja järjestetään keskiviikkona 30.3.2022 klo 14–17 Teams-etätilaisuutena. Työpaja sisältää alustuksia aiheeseen, kyselyn alustavien tulosten esittelyä sekä pienryhmätyöskentelyä ja keskustelua erilaisista meriarkeologiaan liittyvistä teemoista.

Olet tervetullut työpajaan, vaikka et osallistuisikaan kyselyyn. Ilmoittaudu työpajaan 20.3.2022 mennessä.

Työpajaan osallistuvien kesken arvotaan työpajan aikana viisi kappaletta Meriarkeologian historia -teosta. Palkinnot lähetetään arvonnassa voittaneille teoksen valmistuttua joulukuussa 2023.

Ilmoittaudu työpajaan

Työpajan ja kyselyn järjestäjinä toimivat Museovirasto, Sukeltajaliitto, Suomen meriarkeologinen seura sekä Helsingin ja Turun yliopistot. Kysely ja työpaja liittyvät Museoviraston suomalaisen meriarkeologian historian julkaisuhankkeeseen, jota rahoittaa Antero ja Merja Parman säätiö.  

Työpajan ja kyselyn tuloksia kootaan vuonna 2023 julkaistavan Suomen meriarkeologian historian tietokirjan tulevaisuudennäkymiä esittelevään osioon

 Lisätietoja:  

Päivi Pihlanjärvi, Museovirasto (paivi.pihlanjarvi@museovirasto.fi, +358 295 33 6209 

Sallamaria Tikkanen, Museovirasto sallamaria.tikkanen@museovirasto.fi,  +358 295 33 6312