Tutkijanhuone Museoviraston asiakkaiden käyttöön Helsingin Sturenkadulla (kuva rajattu), Soile Tirilä / Museovirasto

Asiakaspalvelu

Hallituksen tekemän linjauksen mukaisesti Museoviraston Kuvakokoelmien tutkijasali ja tutkijahuoneet avataan hallitusti 2.6.2020 alkaen. Aineistotilauslomakkeet ovat käytössä 18.5.2020 alkaen. Tutkijapaikkoja on käytössä rajattu määrä. Kaikessa asioinnissa noudatetaan annettuja hygieniaohjeita ja turvaetäisyyksiä. Asiakaspalvelussa voi olla viivettä ja rajoituksia.

Kuvakokoelmat

kuvakokoelmat@museovirasto.fi
p. 0295 33 6100
Asiakaspalvelu: avoinna ti-to klo 10-16
Suljettu ma, pe ja heinäkuussa
Käyntiosoite: Sturenkatu 2a, Helsinki

Tulo-ohje

Journalistinen kuva-arkisto JOKA

joka@museovirasto.fi
p. 0295 33 6127
Asiakaspalvelu: avoinna ti-to 10-15
Suljettu ma, pe ja heinäkuussa
Käyntiosoite: Museoviraston Kokoelma- ja konservointikeskus
Kanervikkotie 4, 01380 Vantaa

Tulo-ohje

Museovirasto on avannut yli 100 000 näyttökuvaa CC BY 4.0-lisenssillä vapaasti käytettäviksi kuvakokoelmat.fi-verkkopalvelussa ja Finnassa. Mikäli näyttökuvien tekniset ominaisuudet ovat riittävät, voi kuvat ladata ilmaiseksi suoraan palvelusta ja käyttää niitä lisenssitekstin mukaisesti.

Korkearesoluutioisista kuvista veloitamme hinnastomme mukaiset tallenne- ja käyttömaksut. Digitoituja korkearesoluutioisia kuvia pääsee tutkimaan ja ostamaan kuvakokoelmat.fi-verkkopalvelussa. Mikäli et löydä etsimääsi kuvaa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Kuvakokoelmien kuviin voi myös tutustua Museoviraston tutkijasalissa pyytämällä kuvia nähtäväksi kaksi viikkoa etukäteen. Pyyntö tehdään verkon kautta aineistotilauslomakkeella. Samalla lomakkeella voi pyytää tutkijasaliin myös arkiston aineistoja. Jos toimitusaika on pidempi tai aineistoa ei voida toimittaa, otamme yhteyttä. Tutkijasali on avoinna ti-to klo 10-16.

Alkuperäisen kuvan kunto, tekijänoikeudet ja henkilötietosuojaan liittyvät asiat saattavat rajoittaa kuvan nähtäväksi saantia ja käyttöä. Mikäli rajoituksia ei ole, kuvasta voi tilata digitaalisen tai paperisen kopion sekä sille julkaisuoikeuden.

Kuvakokoelmat antaa myös kuvien säilyttämistä koskevaa neuvontaa.

kk.png#asset:1039

finna.jpg#asset:1041

flickr.jpg#asset:1045

Facebook