Tutkijanhuone Museoviraston asiakkaiden käyttöön Helsingin Sturenkadulla (kuva rajattu), Soile Tirilä / Museovirasto

Asiakaspalvelu

Museoviraston Kuvakokoelmat muuttaa Kokoelma- ja konservointikeskukseen Vantaalle. Kuvakokoelmien tutkijapalvelu päättyi 30.6.2023.

Kokoelmia koskeva tietopalvelu jatkuu muuton mahdollistamissa rajoissa.

Journalistisen kuva-arkiston JOKA:n ja Suomen merimuseon kuvakokoelman asiakaspalvelu jatkuu normaalisti Kokoelma- ja konservointikeskuksessa.

Museoviraston Kuvakokoelmien asiakaspalvelun on tarkoitus avautua alkuvuodesta 2026 uusissa asiakaspalvelutiloissa Museoviraston Kokoelma- ja konservointikeskuksessa.

kuvakokoelmat@museovirasto.fi
p. 0295 33 6100
Asiakaspalvelu: asiakaspalvelu avataan Museoviraston Kokoelma- ja konservointikeskuksessa 2026.
Yhteydenotot arkisin, heinäkuussa suljettu

joka@museovirasto.fi
p. 0295 33 6127
Asiakaspalvelu: avoinna ti-to 10-15
Suljettu ma, pe ja heinäkuussa
Käyntiosoite: Museoviraston Kokoelma- ja konservointikeskus
Kanervikkotie 4, 01380 Vantaa

Tulo-ohje

Museovirasto on julkaissut yli 240 000 kokoelmakuvaa painolaatuisina kuvatiedostoina vapaaseen käyttöön museoiden, arkistojen ja kirjastojen yhteisessä Finna-verkkopalvelussa. Museovirasto on avannut oman Finna-näkymän museovirasto.finna.fi:n, mistä kuvat voi ladata ilmaiseksi.

Journalistisen kuva-arkisto JOKA:n kuvat löytyvät museovirasto.finna.fi/joka -palvelusta.

Suurin osa painolaatuisista korkearesoluutiokuvista on julkaistu Creative Commons CC BY 4.0 -lisenssillä. Tällä lisenssillä merkittyjä kuvia voi ladata ja käyttää vapaasti maksutta, kun mainitsee kuvaajan tai tekijän nimen ja kokoelman omistajan. Pienessä osassa kuvia lisenssi rajaa kuvien käyttöä tiukemmin. Markkinointi- ja mainoskäyttöön tulee pyytää lupa kuvissa esiintyviltä, elossa olevilta henkilöiltä. Myöskään kuvissa olevia teoksia tai tavaramerkkejä ei voi käyttää ilman lupaa markkinoinnissa tai mainonnassa. Noudatathan kuvakohtaista lisenssiä, käyttöohjeita ja hyvää tapaa, kun käytät kuvia.

Museoviraston Kuvakokoelmien 22 miljoonan kuvan kokoelmista on digitoitu ja avattu verkkoon vasta pieni osa. Uusia kuvia lisätään palveluun jatkuvasti. Jos et löydä etsimääsi kuvaa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelusta tilatuista kuvista veloitamme hinnaston mukaiset maksut.

Kuvakokoelmien kuviin voit myös tutustua Museoviraston tutkijahuoneissa, kun pyydät kuvia nähtäväksi kaksi viikkoa etukäteen. Pyyntö tehdään verkon kautta aineistotilauslomakkeella. Jos toimitusaika on pidempi tai aineistoa ei voida toimittaa, otamme yhteyttä.

Alkuperäisen kuvan kunto, tekijänoikeudet ja henkilötietosuojaan liittyvät asiat saattavat rajoittaa kuvan nähtäväksi saantia ja käyttöä. Mikäli rajoituksia ei ole, kuvasta voi tilata digitaalisen kopion sekä sille julkaisuoikeuden.

Kuvakokoelmat antaa myös kuvien säilyttämistä koskevaa neuvontaa.


Finna


Flickr


Facebook