Tutkijanhuone Museoviraston asiakkaiden käyttöön Helsingin Sturenkadulla (kuva rajattu), Soile Tirilä / Museovirasto

Asiakaspalvelu

Kuvakokoelmien asiakaspalvelu on avoinna ti–to 10–16, suljettu ma, pe ja heinäkuussa. Koronavirustilanteen edellyttämät turvallisuustoimet saattavat vaikuttaa palveluun.

Museoviraston tiloissa noudatetaan turvavälejä ja käsihygieniasta pidetään hyvää huolta. Otamme huomioon asiakasmääristä annetut rajoitukset ja suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Museovirasto seuraa valtioneuvoston, aluehallintovirastojen sekä kuntien ohjeita.

Tervetuloa!

TURVALLISET TILAT

Museoviraston tavoitteena on tarjota sekä normaalioloissa että poikkeavissa tilanteissa turvalliset tilat asiakkaille ja henkilökunnalle. Tiloja siivotaan tehostetusti, kiinnitämme erityistä huomiota asiakaspäätteiden ja kosketuspintojen siivoukseen. Kävijöille tarjotaan mahdollisuus käsien desinfiointiin sisääntulon yhteydessä.

TURVALLISET VÄLIT

Pidämme asiakaspalvelutiloissa huolta siitä, että kävijöillä on mahdollisuus pitää riittävät turvavälit niin toisiinsa kuin henkilökuntaamme. Pidämme turvaväliä asiakkaisiin 1–2 m. Henkilökohtainen opastus aineistojen käyttöön tehdään turvaetäisyys huomioiden. Huomioithan turvavälin pitämisen myös liikkuessasi muualla kiinteistössä.

KASVOMASKIT

Suosittelemme käyttämään kasvomaskia vieraillessasi Museoviraston asiakaspalvelutiloissa. Suositus koskee yli 15-vuotiaita. Tuothan oman kasvomaskin mukanasi!

KÄSI- JA YSKIMISHYGIENIA

Asiakaspalvelijamme noudattavat käsi- ja yskimishygieniaohjeita. Noudatathan sinäkin!

TULETHAN TERVEENÄ

Mikäli tunnet itsesi sairaaksi, jääthän kotiin, kunnes olet täysin terve.

Kuvakokoelmat

kuvakokoelmat@museovirasto.fi
p. 0295 33 6100
Asiakaspalvelu: avoinna ti-to klo 10-16
Suljettu ma, pe ja heinäkuussa
Käyntiosoite: Sturenkatu 2a, Helsinki

Tulo-ohje

Journalistinen kuva-arkisto JOKA

joka@museovirasto.fi
p. 0295 33 6127
Asiakaspalvelu: avoinna ti-to 10-15
Suljettu ma, pe ja heinäkuussa
Käyntiosoite: Museoviraston Kokoelma- ja konservointikeskus
Kanervikkotie 4, 01380 Vantaa

Tulo-ohje

Museovirasto on avannut yli 250 000 näyttökuvaa CC BY 4.0 -lisenssillä vapaasti käytettäviksi Finna-verkkopalvelussa. Mikäli näyttökuvien tekniset ominaisuudet (pitkäsivu 1200 pikseliä) ovat riittävät, voi kuvat ladata ilmaiseksi suoraan palvelusta ja käyttää niitä lisenssitekstin mukaisesti.

Korkearesoluutioisista kuvista veloitamme hinnastomme mukaiset tallenne- ja käyttömaksut. Digitoituja korkearesoluutioisia kuvia pääsee tutkimaan ja ostamaan kuvakokoelmat.fi-verkkopalvelussa. Huomioithan, että kuvakokoelmat.fi-palvelussa olevia kuvia ja niihin liittyviä tietoja ei ole päivitetty 1.1.2019 jälkeen. Ajantasaiset tiedot ovat saatavissa Finna-palvelun kautta.

Journalistisen kuva-arkisto JOKA:n kuvat löytyvät joka.kuvakokoelmat.fi -verkkopalvelusta.

Jos et löydä etsimääsi kuvaa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Kuvakokoelmien kuviin voi myös tutustua Museoviraston tutkijasalissa pyytämällä kuvia nähtäväksi kaksi viikkoa etukäteen. Pyyntö tehdään verkon kautta aineistotilauslomakkeella. Samalla lomakkeella voi pyytää tutkijasaliin myös arkiston aineistoja. Jos toimitusaika on pidempi tai aineistoa ei voida toimittaa, otamme yhteyttä.

Alkuperäisen kuvan kunto, tekijänoikeudet ja henkilötietosuojaan liittyvät asiat saattavat rajoittaa kuvan nähtäväksi saantia ja käyttöä. Mikäli rajoituksia ei ole, kuvasta voi tilata digitaalisen tai paperisen kopion sekä sille julkaisuoikeuden.

Kuvakokoelmat antaa myös kuvien säilyttämistä koskevaa neuvontaa.

kk.png#asset:1039

finna.jpg#asset:1041

flickr.jpg#asset:1045

Facebook