Museovirasto 062 Vaaka

Asiakaspalvelu

Hallituksen tekemän linjauksen mukaisesti Museoviraston kuvakokoelmien, kirjaston, arkiston ja arkeologisten kokoelmien tutkijasali ja tutkijahuoneet sekä kirjaston asiakastilat avataan hallitusti 2.6.2020 alkaen. Tutkijapaikkoja on käytössä rajattu määrä. Kaikessa asioinnissa noudatetaan annettuja hygieniaohjeita ja turvaetäisyyksiä. Asiakaspalvelussa voi olla viivettä ja rajoituksia.

Arkeologisista esinekokoelmista sekä niiden käyttöön liittyvästä asiakaspalvelusta vastaa Kirjasto, arkisto ja arkeologiset kokoelmat -yksikkö. Se päättää näyttelylainoista sekä kokoelmien käyttöön liittyvistä luvista ja huolehtii myös irtainten muinaisesineiden vastaanotosta ja lunastamisesta.

Kokoelmia käytetään pääasiassa tutkimukseen ja näyttelytoimintaan sekä taustatietona arvioitaessa kiinteiden muinaisjäännösten suojeluun liittyviä kysymyksiä. Osa kokoelmien keskeisistä löydöistä on esillä Kansallismuseon näyttelyissä, ja esineitä lainataan myös muille museoille. Arkeologiset kokoelmat kuuluvat kansallisomaisuuteemme ja siksi niitä esitellään mahdollisuuksien mukaan myös muuten kuin varsinaisissa näyttelyissä.

Arkeologisten kokoelmien löytöluetteloihin voit tutustua Kulttuuriympäristön palveluikkunassa: Muinaiskalupäiväkirja - arkeologiset kokoelmat.

Yhteystiedot

ark.kokoelmat@museovirasto.fi

Tutkimuslupahakemukset ja näyttelylainapyynnöt:
kirjaamo@museovirasto.fi