Lukijat Museoviraston kirjastossa Sturenkadulla Helsingissä.

Palvelut

Lainaus, palautus, varaukset ja muu asiointi Museoviraston kirjastossa.

Asiointi

Museoviraston kirjasto on omatoimikirjasto. Omatoimikirjastoon pääsee asioimaan itsenäisesti tiistaista perjantaihin klo 9–16. Asiakaspalveluhenkilökunta on paikalla tiistaista torstaihin klo 10–16. Jos tarvitset Helka-kirjastokortin, e-kirjatunnukset tai opastusta omatoimikirjaston käytössä, tule asioimaan asiakaspalvelun aukioloaikoina. Lukusalilainoja toimitetaan asiakkaille vain asiakaspalveluaikoina. Osa aineistosta sijaitsee varastossa. Aineiston voi noutaa itsepalveluaikoina, kun se on tilattu etukäteen Helka-finnan kautta. Voit myös varata ajan henkilökohtaiseen tietopalveluun.

Lainaus, palautus ja varaaminen

Kirjastossa on lainaus- ja palautusautomaatti. Laina-aika kirjoille on 28 vrk ja lehdille 14 vrk. Lainassa oleviin kirjoihin voit tehdä varauksen. Helkan kautta varaamasi kirjat löydät itsepalvelukärrystä nimelläsi. Jos et halua, että varauksesi ovat avohyllyssä nimelläsi noudettavana, ota yhteyttä kirjastoon. Rakennuksen ulkopuolella pääportaikon alla on palautusluukku.

Lainattavat e-kirjat

Kirjastossa on valikoima Museoalan e-kirjoja. Niiden lainaus edellyttää Museoviraston kirjaston asiakkuutta, voimassa olevaa Helka-korttia sekä kirjautumista e-kirjojen lainausjärjestelmään Museoviraston kirjastossa ensimmäisellä käyttökerralla. Tunnukset luotuasi voit kirjautua palveluun voi kirjautua mistä vain. Kirjoilla on kahden viikon laina-aika.

Kaukolainaus

Kirjaston aineistoja voi tilata pääkaupunkiseudun ulkopuolelta paikallisesta kirjastosta kaukolainaksi. Kaukolainaus toimii siis vain kirjastojen välillä ja on yleensä maksullista. Kirjasto tilaa kaukolainoja vain Museoviraston henkilökunnalle.

Kopiointi

Valokopiot ja skannaus ovat maksullisia. Asiakaspalvelupisteessä on valokopiokone, jolla voi kopioida tai skannata erikseen ostettavalle muistitikulle asiakaspalvelun aukioloaikoina. Julkaisuista voi ottaa omaan käyttöönsä digi-kuvia. Kuvien käytössä on noudatettava tekijänoikeuslakia.

Tilat

Kirjaston tilat sijaitsevat Museovirastolle uusitussa kiinteistössä Sturenkatu 2a:ssa Helsingissä Alvar Aallon suunnitteleman Kulttuuritalon naapurissa. Entinen kotitalousopettajaopiston rakennus Sturenkatu 2a:ssa valmistui vuonna 1956. Sen ovat suunnitelleet arkkitehdit Elma ja Erik Lindroos. Rakennus on suojeltu valtion omistamien rakennusten suojelusta annetun asetuksen nojalla. 

Kirjaston avokokoelmissa on rauhallisia lukupaikkoja. Oman tietokoneen voi tuoda asiakaspaikoille. Asiakaspalvelukerroksessa on langaton MV-GUEST-verkko, johon saa tunnuksen ala-aulasta sisäänkirjautumisen yhetydessä.

Opastukset

Kirjastossa järjestetään opastuksia ryhmille. Varaa opastukseen aika: kirjasto@museovirasto.fi.