Usein kysyttyä

1. Saako Museoviraston kirjaston lainoja palauttaa myös Helsingin yliopiston kirjastoon?​

Kaikki Museoviraston kirjastosta lainatut kirjat on palautettava Sturenkadulle. Voit palauttaa kirjat myös aukioloaikojemme ulkopuolella palautusluukun kautta. Palautusluukku sijaitsee pääsisäänkäynnin kohdalla ison portaikon alapuolella

2. Miten pääsen lukemaan Museoviraston kirjaston e-kirjoja?

Museoviraston e-kirjojen käyttöoikeus on Museoviraston kirjaston asiakkailla. Edellytämme voimassaolevaa Helka-korttia. E-kirjapalveluun on kirjauduttava ensimmäisellä kerralla Museoviraston kirjastossa. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla asiakas luo oman käyttäjätunnuksen ja salasanan sekä täyttää henkilötietonsa. Sen jälkeen palvelua voi käyttää missä vain. Käyttäjätunnus kannattaa tulla tekemään kirjaston asiakaspalveluaukioloaikana ti-to klo 10-16.

3. Olen unohtanut tunnuslukuni?

PIN-koodin voit tallentaa tai vaihtaa itse kirjautumalla Helka-tietokantaan. Kirjauduttuasi pääset katsomaan omat tietosi. PIN-koodin voi tallentaa tai vaihtaa yhteystiedot-välilehdellä. Helkan PIN-koodiksi tallennetaan neljä numeroa.

4. Saako lehtiä lainata?

Kyllä, lehtiä voi saada kotilainaksi. Pidämme kuitenkin uusimman numeron lehtihyllyssä kaikkien luettavissa.

5. Mistä löytyvät lehtien vanhemmat numerot?

Lehtikaapissa säilytetään kolme viimeisintä vuosikertaa. Kaapin kansi avautuu nostamalla. Vanhemmat lehdet on sijoitettu varastoon ja niitä voi tilata Helka-tietokannan kautta tekemällä aineistopyynnön.

6. Kirjan sijaintimerkintänä on Museovirasto Kansallismuseo ja muut museot, ei kotilainaan?

Kirja ei sijaitse Sturenkadun avokokoelmassa, vaan jossakin Kansallismuseon käsikirjastoista. Voimme kuitenkin pyytää kirjan luettavaksesi Sturenkadulle. Käsikirjastoaineistoista kannattaa ensin lähettää sähköpostitiedustelu osoitteeseen kirjasto@museovirasto.fi. Ilmoitamme sinulle, milloin pääset käyttämään aineistoa.

7. Miten löydän hyllylle B S...?

Kaikki sijaintimerkinnät alkavat Museoviraston kirjaston tunnuksella B. Jos B:n jälkeen seuraava kirjain on S, kirja löytyy pitkän käytävän oikealta puolelta Sarja-huoneen liukuhyllyistä. Voit tarkistaa sijainnin myös Helka-tietokannan sijaintikartasta, jonka saat esiin klikkaamalla sijainti-ikoni

Kirjaston luokitus

8. Sähköhyllyt eivät liiku?

Huomioi, että hyllyt eivät liiku nuolen osoittamaan suuntaan, vaan nuolen suunta kertoo mihin kohtaan hyllyväli avautuu.
Tarkista myös, ettei punainen STOP-ruksi pala hyllyjen sivupaneelissa. Punaista ruksia painamalla saat hyllyt taas liikkeelle. Toisaalta, jos haluat rauhassa etsiä aineistoa hyllyvälissä, voit estää hyllyjen liikkumisen samasta painikkeesta.