Kuvalainat

Kuvakokoelmien alkuperäisaineistoa lainataan museoille näyttelyihin sekä rajoitetusti tutkimuksellisiin ja opetuksellisiin tarkoituksiin. Aineistoa voidaan lainata myös organisaatioille, jotka täyttävät erikseen määritellyt lainaehdot. Yksityishenkilöille tai kaupallisiin tarkoituksiin alkuperäisaineistoa ei lainata. Alkuperäisaineistosta on kuitenkin mahdollista tilata digitaalisia tai paperisia kopioita tietyin rajoituksin.

Museoviraston kuvakokoelmat, arkeologiset kokoelmat ja arkisto muuttavat Kokoelma- ja konservointikeskukseen Vantaalle. Kuvakokoelmien alkuperäisaineistoja ei lainata vuosina 2024 ja 2025. Lainapyyntöjä otetaan vastaan 30.6.2023 asti.

Kirjallinen lainapyyntö tulee toimittaa Museoviraston Kuvakokoelmiin viimeistään kuusi kuukautta ennen laina-ajan alkamista. Lainapyynnöstä on käytävä ilmi lainaehdoissa luetellut asiat. Museoviraston Kuvakokoelmat voi tarvittaessa pyytää lisäselvitystä.

Jokainen lainapyyntö harkitaan erikseen. Lainapäätöstä tehtäessä otetaan huomioon muun muassa aineiston kunto, näyttelyolosuhteet ja laina-aika. Kuvakokoelmien kokoelmapolitiikassa on kerrottu tarkemmin lainapäätökseen vaikuttavista tekijöistä.

Myönteisen lainapäätöksen jälkeen lainasta tehdään kirjallinen sopimus.

Kuvakokoelmien aineistoa ei lainata Museoviraston ulkopuolelle ilman lainaajan ottamaa vakuutusta. Lainaaja vastaa muistakin lainaan liittyvistä kustannuksista kuten kuljetusmaksuista. Lainaajan on myös maksettava Museovirastolle lainaan käytetystä työajasta ja materiaaleista Museoviraston hinnaston mukainen korvaus.