Aineistotilauslomake

Tällä lomakkeella tilataan aineisto nähtäväksi Museoviraston arkiston tutkijasaliin Sturenkatu 2a:han tai Journalistisen kuva-arkiston tutkijatiloihin Museoviraston kokoelmakeskukseen Vantaalle. Aineiston toimitusaika on kaksi viikkoa. Arkiston tutkijasali on avoinna to–pe klo 10–16 ja Journalistisen kuva-arkiston tutkijatilat ovat avoinna sopimuksen mukaan.

Museoviraston kuvakokoelmat, arkeologiset kokoelmat ja arkisto muuttavat Kokoelma- ja konservointikeskukseen Vantaalle. Arkeologisten kokoelmien ja kuvakokoelmien tutkijapalvelu päättyi 30.6.2023. Museoviraston arkiston ja kirjaston asiakaspalvelu jatkuu toistaiseksi Museoviraston Sturenkadun toimipisteessä.

Journalistisen kuva-arkiston JOKA:n ja Suomen merimuseon kuvakokoelman asiakaspalvelu jatkuu normaalisti Kokoelma- ja konservointikeskuksessa.

Museoviraston kuvakokoelmien, arkeologisten kokoelmien ja arkiston asiakaspalvelun on tarkoitus avautua alkuvuodesta 2026 uusissa asiakaspalvelutiloissa Museoviraston Kokoelma- ja konservointikeskuksessa.

Avokokoelmissa sijaitsevaa kirjastoaineistoa ei tarvitse tilata ennakkoon. Varastokokoelmiin tilaus tehdään Helkan kautta. Varastotilaukset noudetaan päivittäin. Kirjaston erikoiskokoelmien aineistoja, joita ei ole luetteloitu Helka-Finnaan, voi tiedustella sähköpostitse (kirjasto@museovirasto.fi).